DOMAIN KERESŐ

Domain regisztráció:

.hu domain regisztráció:

Reklám:

gTLD, sTLD és ccTLD domain regisztráció:

Általános, szponzorált és országonkénti domain nevek bejegyzése.

Attól függően, hogy milyen típusú domain kiterjesztést szeretne, a regisztráció lehet feltételekhez kötött, vagy mindenki számára elérhető. A népszerűbb általános legfelső szintű domainek (pl.: .com, .net, .org, .info, .biz) korlátozás nélkül azonnal és (jellemzően) online bejegyezhetők.

A szponzorált legfelső szintű domain végződések közül jelen pillanatban csak a .mobi mondható igazán népszerűnek. A kiterjesztést használó honlapok tartalma kompatibilis kell hogy legyenek a mobil eszközökkel.

Az országonkénti legfelső szintű domain nevek bejegyzésének folyamatai államtól függően változnak. Néhány közülük korlátozás nélküli, néhány végződés helyi címhez vagy képviseleti irodához kötött, és léteznek olyan kiterjesztések is, amelyek a regisztráció előtt várólistán szerepeltetik a kívánt nevet.

Online domain regisztráció:

Go Daddy Operating Company, LLC

Hogyan vásároljunk gyorsan és olcsón domain nevet a Go Daddy regisztrátornál:

1. Nyissa meg a Go Daddy hivatalos oldalát, majd kattintson a Create Account (fiók létrehozása) feliratra.

godaddy első lépés

2. A megnyíló oldalon töltse ki az űrlap csillaggal jelölt mezőit. Először válassza ki, hogy Business (céges) vagy Personal (személyes) jellegű fiókot szándékozik létrehozni. Alatta a következő adatokat kell megadnia:

godaddy második lépés

3. A sikeres regisztráció és annak megerősítése után lépjen be, írja be a keresett kifejezést, válassza ki a kívánt kiterjesztést, majd kattintson a Search (keresés) gombra.

godaddy harmadik lépés

4. Amennyiben a név szabad, kattintson a Buy It Now (vásárlás) gombra.

godaddy negyedik lépés

5. Válassza ki, hogy hány évre szeretné tulajdonában tudni a domain nevet, majd kattintson a Checkout (megrendelés) gombra.

godaddy ötödik lépés

6. Adja meg, vagy használja a fiók létrehozásakor megadott számlázási címet, majd az Enter Your Credit Card Information (hitelkártyája adatai) mezőben válassza az Add New... (hozzáadás) opciót, ha még nem adta meg a hitelkártya adatait (kártyaszám, érvényességi idő és biztonsági kód), itt meg tudja tenni. Pipálja ki az I have read and agree... (ászf elfogadása) mezőt, majd kattintson a Place Order Now (Rendelés megerősítése) gombra a vásárlás befejezéséhez.

godaddy utolsó lépés

* Az oldal kinézete változhat, maga a folyamat viszont már évek óta ez.

.hu domain regisztráció:

A Magyarországi Internetszolgáltatók Tanácsa Tudományos Egyesület a .hu alatti nevek domainnév-rendszer üzemeltetője és adminisztrátora.

A .hu domain bejegyzése (mint más domain végződések esetén is) személyes vagy szervezeti adatok nélkül nem lehetséges. Szükség van egy adminisztratív kapcsolattartóra (ez lehet az ISZT által akkreditált és általunk választott domain regisztrátor vagy magánszemély), aki a domain név technikai kapcsolattartásáért vállal felelősséget.

Magánszemély esetén az alábbi adatok megadása kötelező: igénylő teljes neve, postai címe, személyi igazolvány száma, telefonszáma, az adminisztratív kapcsolattartó adatai (ha különbözik az igénylő személytől) és az elsődleges és másodlagos name szerver adatai (DNS szolgáltatás).

Cég és szervezet esetén általában szükség van az elnevezés angol változatára, aláírási címpéldányra, cégbírósági végzésre vagy cégkivonatra és adószámra. Az elsődleges és másodlagos name szerver adatait itt is meg kell adni.

swi.hu

domainabc.hu